Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Publieksenquête

Lekker scheuren

Bij de ingang van onze zaal wordt een zgn. scheurbriefje uitgereikt, de publieksenquête. U kunt na afloop van de film uw waardering aan de film geven door bij betreffend cijfer in te scheuren. Wij berekenen het gemiddelde cijfer. 
Dit cijfer is vooral van belang voor onze programmeur die hiermee uw feedback krijgt. De best scorende film wordt herhaald in de Filmwinter.

Publieksenquete Filmwinter 2024

De programma’s van vóór 2015 hebben we deels beschikbaar en kunt u zien in de volgende pdf’s: Filmhuis Sneek overzicht titels 1987- 1997/ Filmhuis Sneek folders 1996-2003 / Filmhuis Sneek folders 2003-2006/FFilmhuis Sneek folders 2006-2010 / Filmhuis Sneek folders 2011-2014

De titels en daarbij de resultaten van de enquête na juni 2019 bekijkt u hieronder.

Kom hier dat ik u kus

Cijfer publieksenquête:
8.4

Kom hier dat ik u kus. Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist.

Un Fils

Cijfer publieksenquête:
8.6

Un Fils is een meeslepend familiedrama en indrukwekkend debuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui. Tunesië, zomer van 2011.

Sweet thing

Cijfer publieksenquête:
7.7

Sweet Thing.  Een innemend drama over een verknipt gezin. Een groot avontuur van kleine mensen, een hartverwarmende ode aan de jeugd.

For Sama

Cijfer publieksenquête:
9.6

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Deux

Cijfer publieksenquête:
8.2

Deux. Buurvrouwen Madeleine (Martine Chevallier) en Nina (Barbara Sukowa, Hannah Arendt, Romance & Cigarettes) zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is hun appartementen te verkopen om samen naar Rome te verhuizen.

ADAM

Cijfer publieksenquête:
8.9

Adam.   In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia (Nisrin Erradi) van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd. Wanneer ze aanklopt bij Abla (Lubna Azabal, Incendies) blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat ze de jonge vrouw uiteindelijk toch toe.

Waves

Cijfer publieksenquête:
8.5

Waves is een ontroerend verhaal over de kracht van medeleven en groei in de meest donkere tijden, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het levendige landschap van Zuid Florida

A Perfectly Normal Family

Cijfer publieksenquête:
8.4

A Perfectly Normal Family.   Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen.

The Kingmaker, Imelda Marcos

Cijfer publieksenquête:
8.3

The Kingmaker.   Voormalig first lady van de Filipijnen, Imelda Marcos staat in ieders geheugen gegrift als de vrouw met de vele schoenen. Lauren Greenfield volgt haar op haar missie om terug te keren in de zetel van de macht door middel van haar zoon, terwijl ze zich voordoet als weldoenster en moeder van de natie.

Der Fall Collini

Cijfer publieksenquête:
8.9

Der Fall Collini.   Een jonge advocaat stuit op op een van de grootste gerechtelijke schandalen uit de Duitse geschiedenis wanneer hij een brute moordzaak onderzoekt.

System Crasher

Cijfer publieksenquête:
9.1

System Crasher.   De negenjarige Benni hunkert naar een warm en permanent thuis, maar door een jeugdtrauma is ze onhandelbaar. Haar laatste hoop is de jonge anti-agressiecoach Micha

Beanpole

Cijfer publieksenquête:
8.4

Beanpole.   Leningrad, 1945. De Tweede Wereldoorlog laat grote sporen na in de stad. De gebouwen zijn verwoest, de inwoners zijn zowel fysiek als mentaal gebroken. Tussen de wrakstukken bevinden zich twee jonge vrouwen, Iya en Masha, die proberen hun leven weer op te bouwen.

Honeyland

Cijfer publieksenquête:
8.9

Honeyland. Deze verbluffende film over bedreigde tradities vertelt het verhaal over Hatidze, die duizelingwekkend steile bergflanken afspeurt naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel.

Hope Gap

Cijfer publieksenquête:
8.5

Hope Gap. Grace en Edward wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn 29 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten.

Queen & Slim

Cijfer publieksenquête:
8.2

Queen & Slim. Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een witte politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand en eindigt in een bloederig incident als Slim uit zelfverdediging de agent doodschiet.

The Peanut Butter Falcon

Cijfer publieksenquête:
9.2

The Peanut Butter Falcon. De jonge Zak heeft slechts één droom: professioneel worstelaar worden! Kleine belemmering is dat hij het Syndroom van Down heeft. Hij kijkt obsessief naar een worstelvideo gepresenteerd door een worstelprofessional, de Salt Water Redneck, die naar het scherm blaft en lastige bewegingen zoals de atomaire worp demonstreert.

Fahim

Cijfer publieksenquête:
9.0

Fahim. Wanneer de jonge Fahim en zijn vader hun geboorteland Bangladesh moeten ontvluchten en arriveren in Parijs, begint voor hen een nieuwe strijd. Terwijl ze wachten op de goedkeuring van hun politiek asielaanvraag, staan ze onder constante dreiging van uitzetting

Les Plus Belles Années d'une Vie

Cijfer publieksenquête:
8.3

Les Plus Belles Années d'une Vie. Hun onverwachte romance ontroerde in de filmklassieker Un homme et une femme. Nu ontmoeten Anne en Jean-Louis elkaar weer en gaat hun verhaal verder waar het stopte, vijftig jaar eerder.

Honey Boy

Cijfer publieksenquête:
8.5

Honey Boy is geregisseerd door Alma Har'el naar een scenario van Shia LaBeouf, gebaseerd op zijn ervaringen als jonge acteur en zijn complexe relatie met zijn vader.

Ema

Cijfer publieksenquête:
7.0

Ema, de nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon.

La Vérité

Cijfer publieksenquête:
7.5

La Vérité. De Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs.

The Lighthouse

Cijfer publieksenquête:
6.8

The Lighthouse. New England, 1890. Vuurtorenwachters Thomas (Dafoe) en Ephraim (Pattinson) zullen samen een maand moeten doorbrengen in een verlaten vuurtoren op een afgelegen eiland. Het wordt een onvergelijkbare battle of wills, waarbij koortsdroom en werkelijkheid regelmatig in elkaar overvloeien.

Proxima

Cijfer publieksenquête:
8.0

Proxima. De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljant en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde - ruimtemissie

1917

Cijfer publieksenquête:
8.4

Van Oscar®winnende regisseur Sam Mendes een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Parasite

Cijfer publieksenquête:
8.6

Parasite.  De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie

De beentjes van Sint-Hildegard

Cijfer publieksenquête:
7.5

De beentjes van Sint-Hildegard Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen.

Hors normes

Cijfer publieksenquête:
9.2

Hors normes(The Specials) is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb.

Apocalypse Now: Final Cut

Cijfer publieksenquête:
8.6

Apocalypse Now: Final Cut (2019) Francis Ford Coppola’s epos uit 1979 over de waanzin van de Vietnamoorlog, met Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper in de hoofdrollen, is wel omschreven als een oorlog op zich. De kosten liepen legendarisch uit de hand en de omstandigheden op de set waren gespannen. Digitale 4K-restauratie. ‘Dit is geen film over Vietnam. Deze film ís Vietnam.

Luce

Cijfer publieksenquête:
8.4

Luce. Tien jaar geleden adopteerden Amy (Naomi Watts) en Peter Edgar (Tim Roth) hun zoon Luce uit Eritrea. De jonge Luce ontwikkelt zich, ondanks zijn moeilijke kinderjaren, niet alleen als een talentvolle atleet, maar ook als een modelstudent. Dan doet zijn leerkracht (Octavia Spencer) een alarmerende ontdekking over Luce en worden Amy en Peter geconfronteerd met het duistere verleden van hun zoon.

The Invisible Life of Euridice Gusmao

Cijfer publieksenquête:
8.7

The Invisible Life of Eurídice Gusmão is een warmbloedig, hartstochtelijk drama over de onlosmakelijke band tussen twee zussen en hun zoektocht naar geluk. Regisseur Karim Aïnouz maakte van de gelijknamige roman van Martha Batalha een visueel overrompelde film die dit jaar in Cannes bekroond werd met de Un Certain Regard-prijs. The Invisible Life of Eurídice Gusmão werd ook geselecteerd als de Braziliaanse Oscarinzending 2019.

El Reino

Cijfer publieksenquête:
7.9

De politieke thriller El Reino (The Realm) was één van de grote winnaars 2020 bij de uitreiking van de Goya's, de Spaanse Oscars. De film sleepte maar liefst zeven prijzen in de wacht waaronder die voor Beste Regie voor regisseur Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, 2016) en acteur Antonio de La Torre, die net als in de vorige film van Sorogoyen de hoofdrol speelt.

Little Women

Cijfer publieksenquête:
8.2

Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March.

Marriage Story

Cijfer publieksenquête:
7.4

Marriage Story is een scherpzinnig en meelevend portret geregisseerd door de Academy Award genomineerde Noah Baumbach. De hoofdrollen worden gespeeld door Adam Driver (Paterson, BlacKkKlansman) en Scarlett Johansson (Lost in Translation, Vicky Cristina Barcelona).

La Belle Epoque

Cijfer publieksenquête:
9.0

Nicolas Bedos is de Franse veelkunner, die als acteur, schrijver en cabaretier een nationale beroemdheid werd. La Belle Epoque is zijn tweede film als regisseur. Vergis je niet: hoe grappig ook, de film van Bedos is intelligent en laat universele thema’s zien, zoals liefde, de generatiekloof en het niet meer kunnen bijbenen van de technologische vooruitgang. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten de kans om door een combinatie van slimme trucages en de inzet van acteurs terug in de tijd te gaan. Je kunt overal om vragen: een diner aan het hof van de koning ten tijde van de monarchie, een dronken avond met Hemmingway, noem maar op.

Sorry We Missed You

Cijfer publieksenquête:
9.2

Sorry We Missed You is net zo’n j’accuse als I, Daniel Blake (2016). Maar wijst ook met een strenge vinger naar iedereen die via internet 6 paar schoenen bestelt, om er 5 paar retour te zenden. Het grote gemak van de één is de pest voor de geplaagde bezorgers.

The Farewell

Cijfer publieksenquête:
8.1

The Farewell. Billi woont al bijna heel haar leven in Amerika met haar familie, maar haar grootmoeder woont nog steeds in China. Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang een afscheid met warmte en liefde, terwijl een uitstekende cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weten te geven.

Dark Waters

Cijfer publieksenquête:
9.0

Dark Waters vertelt het waargebeurde verhaal over de blootlegging van een gruwelijk milieuschandaal. Bedrijfsadvocaat Robert Bilott werd in 1998 door een veehouder uit Parkersburg (West Virginia) ingeschakeld om een rechtszaak aan te spannen tegen chemiebedrijf DuPont. De veehouder meende dat het bedrijf een plaatselijke kreek, waar zijn vee van gedronken had en ziek van was geworden, vervuild had. In de daaropvolgende juridische strijd tegen DuPont bracht Bilott een decennialange geschiedenis van milieuverontreiniging aan het licht. Hij legt het verband tussen een groot aantal onverklaarbare sterfgevallen en de vervuiling, veroorzaakt door DuPont.

Ballon

Cijfer publieksenquête:
9.0

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen uit de geschiedenis.

Hotel Mumbai

Cijfer publieksenquête:
8.9

Hotel Mumbai. November 2008. Een beklemmend en waargebeurd verhaal over de verwoestende aanslagen in het Taj Mahal Hotel in Mumbai en de moedige acties van de medewerkers van het hotel.

Amazing Grace

Cijfer publieksenquête:
8.3

In 1972 nam Aretha Franklin het album Amazing Grace op. Het is het meest succesvolle gospelalbum allertijden. De documentaire Amazing Grace toont Aretha Franklin als een artiest op de top van haar kunnen. Je hoeft niet kerkelijk te zijn om te genieten van haar enorme vocale talent.

Free Solo

Cijfer publieksenquête:
9.0

Free Solo. Het adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn droom wil verwezenlijken: het free solo beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 900 meter hoge El Capitan in Yosemite National Park, een onverzettelijk verticaal brok graniet.

Parasite

Cijfer publieksenquête:
8.0

Parasite. De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.

Like Father, Like Son

Cijfer publieksenquête:
8.6

Ryota heeft alles verdiend met hard werken en weet zeker dat niets hem ervan kan weerhouden om het perfecte leven te leiden. Met diezelfde overtuiging voedt hij zijn zoon streng op. Maar op een dag krijgen hij en zijn vrouw, Midori, een onverwacht telefoontje uit het ziekenhuis. Hun 6-jarige zoon, Keita, is niet hun biologische zoon - het ziekenhuis gaf hen de verkeerde baby. Like Father, Like Son is een film die je juist met z'n terughoudendheid weet te raken. Zoals in de scène waarin de kleine Keita om zich heen kijkt en het gedrag van z'n vader probeert te begrijpen.

Kapsalon Romy

Cijfer publieksenquête:
9.1

Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verscheen dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen. Mischa Kamp bewijst met deze familiefilm andermaal een fantastische regisseur van kinderen te zijn. Zij levert, ondanks het zware thema, een heerlijke en eigenzinnige film af, die ook voor volwassenen prachtig blijkt te zijn.

At Eternity's Gate

Cijfer publieksenquête:
8.2

In At Eternity's Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly, op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar.

The Salt of The Earth

Cijfer publieksenquête:
9.2

The Salt of The Earth. Salgado, inmiddels een door het leven getekende man, vertelt op verstilde toon over zijn zwart-wit foto’s, waarop soms onvoorstelbare tragedies en wreedheden zijn afgebeeld. “Geen dier heeft zo veel agressie in zich als de mens,” stelt hij. Wim Wenders geeft een prachtig beeld van het omvangrijke oeuvre van een gepassioneerd fotograaf.

Capharnaüm

Cijfer publieksenquête:
9.5

Capharnaum. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip.

Den Skyldige

Cijfer publieksenquête:
9.4

Den Skyldige. Zelden is een verhaal zo minimalistisch verfilmd, en tegelijkertijd zo bloedstollend spannend. We verlaten de 112-alarmcentrale niet, en samen met telefonist Asger kunnen we alleen hóren wat er zich voor verschrikkelijks afspeelt. De verbeelding doet de rest, en dat werkt bijzonder goed. Grote oplettendheid is vereist!

Ruben Brandt, Collector

Cijfer publieksenquête:
7.2

Ruben Brandt, collector. Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Hij wordt zelf geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing.

Instinct

Cijfer publieksenquête:
7.2

Instinct. Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Nicoline heeft zelf ook de nodige issues, waardoor ze kwetsbaar is. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Queen of Hearts

Cijfer publieksenquête:
8.8

Queen of Hearts is ingewikkelder dan het verhaal in eerste instantie doet vermoeden. Regisseur El-Toukhy stelt vragen over thema’s als seks, misbruik, dominantie, macht en manipulatie. Het maakt Queen of Hearts een gewaagde film die zoekt naar ongemak in een moreel troebel moeras.

Rocketman

Cijfer publieksenquête:
8.6

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. Reginald Kenneth Dwight groeide op in een liefdeloos nest: een verlegen, dik jochie met een bril en muzikaal talent. Hij neemt een ander imago aan en wordt Elton John: een podiumbeest dat ruim 300 miljoen platen zal verkopen met zijn geheel eigen mix van teergevoeligheid, muzikale bombast en camp.

Portrait de la jeune fille en feu

Cijfer publieksenquête:
8.9

Portrait de la jeune fille en feu is een film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood), een hartverscheurend en toch ingehouden verhaal van een ontluikende liefde en verlangen naar een onmogelijke relatie.

Diego Maradona

Cijfer publieksenquête:
7.9

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel en held. Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een interland tegen Engeland scoorde hij me zijn hand: naar eigen zeggen: “de hand van God”. Diego Maradona is een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent.

I am not your negro

Cijfer publieksenquête:
9.8

In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.

De Patrick

Cijfer publieksenquête:
7.9

De Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. Ondertussen ziet de stiekemerd Herman zijn kans schoon voor een greep naar de macht, daar in opgehitst door zijn echtgenote Liliane, die zelf ook achterbakse spelletjes speelt.

God Only Knows

Cijfer publieksenquête:
7.6

God Only Knows is een feest van herkenning voor iedereen die broers en zussen heeft. Twee zussen bekommeren zich elk op hun eigen manier om hun overspannen broer die thuis zit, suïcidaal is, maar elke behandeling weigert.

Yesterday

Cijfer publieksenquête:
8.6

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack (Himesh Patel) in de film Yesterday. Jack is singer-songwriter, maar is daar beslist niet succesvol in. Hij treedt op in kroegen en op straat, maar er wordt nauwelijks naar hem geluisterd, en er is voor hem geen droog brood mee te verdienen. Maar op een dag blijkt dat de wereld nog nooit van de Beatles heeft gehoord, en dat Jack als enige het hele repertoire kent. Eerst valt het nog tegen. In een leuke scène probeert hij Let It Be uit op zijn ouders maar die zijn druk bezig met andere dingen, waardoor ze niet horen hoe goed de song is. Maar al snel breekt Jack door, waarna hij in het voorprogramma van Ed Sheeran, die zichzelf speelt, mee mag naar Moskou waar hij triomfeert met Back in the USSR.

Anna's War

Cijfer publieksenquête:
6.4

Anna's War. Anna ontsnapt op miraculeuze wijze een massa-executie. Ze zoekt haar toevlucht in een krappe ruimte boven de schouw van de dorpsschool waar ze moet zien te overleven; ’s nachts sluipt ze zonder een kik te geven door de wandelgangen, waar ze inventieve manieren bedenkt om aan eten en drinken te komen.

Mijn bijzonder rare week met Tess

Cijfer publieksenquête:
9.0

Mijn bijzonder rare week met Tess. Tiener Sam denkt veel na over sterfelijkheid, en realiseert zich dat ouderen eerder sterven dan jongeren. Er van overtuigd dat hij als jongste van het gezin alleen over zal blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Dan ontmoet hij de iets oudere en excentrieke Tess.

The Biggest Little Farm

Cijfer publieksenquête:
8.9

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem.

The Lobster

Cijfer publieksenquête:
5.8

Het verhaal van The Lobster speelt zich af in een dystopische toekomst waar vrijgezellen gearresteerd worden en overgebracht naar een naargeestig hotel. Daar worden ze verplicht om binnen 45 dagen een passende partner te vinden, zodat ze als stel stapsgewijs weer kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Ask Dr. Ruth

Cijfer publieksenquête:
9.4

Ask Dr. Ruth is een verrassend portret van een vrouw die de preutsheid en het onbegrip uit de slaapkamers wilde krijgen. Klein van gestalte, maar met een groot hart, drukte Dr. Ruth Westheimer een stempel op een hele generatie

Ex Machina

Cijfer publieksenquête:
8.6

Een geraffineerde en vervreemdende thriller waarbij tot aan het bloedstollend spannende einde onduidelijk blijft wie van de drie hoofdpersonen nu wie bedot. Ex Machina is niet alleen bijzonder spannend, maar ronduit imponerend uitgewerkt. Alles klopt tot in de kleinste details. En daarbij komt nog het indrukwekkende acteerwerk van de drie hoofdpersonen.

Wild Rose

Cijfer publieksenquête:
9.3

Wild Rose. Zo lang als ze zich kan herinneren, droomt Rose-Lynn Harlan (Jessie Buckley) er al van om ​​naar Nashville te verhuizen en countryster te worden. Maar ze woont in Glasgow, waar ze met haar cowboyhoed en witte laarzen zo goed en kwaad als het kan een bestaan probeert op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen

Claire Darling

Cijfer publieksenquête:
9.3

Claire Darling. Op een mooie zomerdag besluit Claire haar complete inboedel te verkopen en heeft daarom al haar spullen in de voortuin uitgestald. Als een horde nieuwsgierige buren begint te vechten om de laaggeprijsde antiekstukken, komen Claire's herinneringen uit haar tragische en flamboyante leven plotseling terug.

Locke

Cijfer publieksenquête:
9.3

Locke, Tom Hardy op z’n best, wil het goede doen op een avond dat zoiets heel slecht uitkomt. Terwijl vrouw en zoon hem thuis verwachten en de volgende ochtend 218 betonmortelwagens op de bouwplaats staan voor een complexe klus die alleen hij kan klaren, vertrekt Locke om de verantwoordelijkheid te nemen voor een eerdere misstap. Anders dan zijn vader loopt hij namelijk niet voor problemen weg.

Veearts Maaike

Cijfer publieksenquête:
9.2

Veearts Maaike. De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder.

Wajib

Cijfer publieksenquête:
7.8

Wajib. De jonge Palestijn Shadi keert terug naar zijn geboortestad Nazareth om er de bruiloft van zijn zus Amal bij te wonen. Hij woont al enkele jaren in Italië en werkt er als architect. Zijn vader, een leraar, is alleen achter gebleven. Zijn vrouw heeft hem én Palestina een tijdje geleden verlaten om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland.

Miles Davis: Birth of the Cool

Cijfer publieksenquête:
8.2

Miles Davis, Birth of the Cool. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is. Davis wilde niet slechts muziek maken; hij wilde erkenning. Dat lukte vooral dankzij Kind of Blue (1959)

Pajaros de Verano

Cijfer publieksenquête:
7.3

Pajaros de Verano. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte in Colombia, jaren ’70, laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida, dochter van de invloedrijke Ursula. Hij is afkomstig uit een vooraanstaande maar verarmde familie. Om met Zaida te kunnen trouwen, is een flinke bruidsschat nodig.

Im Labyrinth des Schweigens

Cijfer publieksenquête:
9.3

Im Labyrinth des Schweigens. Thomas Gnielka, journalist, beweert dat zijn vriend een leraar op een school in Berlijn heeft herkend als Charles Schulz, een voormalige kampbewaker van Auschwitz. Tegen de wil van zijn superieuren probeert hij Schulz voor het gerecht te krijgen, ondanks tegenwerking van de regering. Enkel procureur-generaal Fritz Bauer steunt hem in zijn zoektocht en wil de misdaden, gepleegd in het verleden, publiekelijk maken.

Der Goldene Handschuh

Cijfer publieksenquête:
6.8

Der Goldene Handschuh ging in première op het Filmfestival van Berlijn, waar Akin (Gegen die Wand, Soul Kitchen) pers en publiek verraste én enkele magen deed omdraaien met zijn nieuwste film. “The kind of movie you may end up wishing you’d never seen”, aldus Time.

The Mule

Cijfer publieksenquête:
8.2

The Mule. Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en werkzaam als kweker. Financieel gaat het hem niet voor de wind, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de zaak te sluiten. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel.

The Broken Circle Breakdown

Cijfer publieksenquête:
9.3

The Broken Circle Breakdown vertelt over de hartstochtelijke relatie  tussen Elise (28) en Didier (36). Zij heeft haar eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht... al zijn de verschillen groot.

A Rainy Day in New York

Cijfer publieksenquête:
8.0

A Rainy Day in New York is een echte Woody Allen: een jong stel verheugt zich op een speciaal weekend in New York, weg van de universiteit waar ze allebei studeren. Maar hun weekeinde verandert in een ingewikkelde puinhoop.

Terminator (1984)

Cijfer publieksenquête:
8.8

The Terminator. Een schijnbaar onverwoestbare robot wordt uit 2029 naar 1984 gestuurd om een jonge serveerster te vermoorden. Haar ongeboren zoon zal de mensheid voorgaan in een oorlog tegen machines, terwijl een menselijke soldaat uit dezelfde oorlog wordt gestuurd om haar koste wat kost te beschermen