Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Sneker Filmwinter 16 t/m 19 januari 2025

Het programma zal plm half december 2024 bekend zijn. Dan staan alle films op de website. Het programmaboekje zal zoals gebruikelijk tijdens de laatste filmhuisavond voor de Kerst worden uitgereikt.

Lees vooral dit interview uit de Sneeker 

Sneker Filmwinter 2024

De Sneker Filmwinter 2024 was een groot gezellig feest met geweldige festivalgangers. Het was enorm druk met soms flink lange rijen, maar er viel geen onvertogen woord. Het programma was prachtig; u kunt de cijfers zien op de pagina publieksenquête  Er werden net als in 2019 ruim 4400 bezoekers gezien, en daarmee is de coronadip overwonnen. 

Bij de publieksenquête kwamen vier films nagenoeg gelijk als best gewaardeerde films uit de bus. Hallelujah, Empire of Light, Presque en Une Belle Course haalden alle vier een score van 9,3.

De Sneker filmwinter heeft een programma dat vooral bestaat uit films die het Filmhuis Sneek het afgelopen seizoen graag had willen vertonen, maar wat met het beperkte aantal vertoningen van het reguliere programma niet mogelijk is. Door al deze titels in het derde weekend van januari te plannen wordt die achterstand ingelopen.

Het festival werd op donderdag 19 januari geopend door Hester Postma, directeur van het Fries Scheepvaartmuseum. Vervolgens werd weer Nederlandse première getoond, The Great Escaper, met hoofdrollen voor Michael Caine en Glenda Jackson.  De film werd zeer goed ontvangen door het publiek dat de opening bijwoonde.