Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Sneker Filmwinter 16 t/m 19 januari 2025

Het programma zal plm half december 2024 bekend zijn. Dan staan alle films op de website. Het programmaboekje zal zoals gebruikelijk tijdens de laatste filmhuisavond voor de Kerst worden uitgereikt.

Lees vooral dit interview uit de Sneeker 

Sneker Filmwinter 2024

De Sneker Filmwinter 2024 was een groot gezellig feest met geweldige festivalgangers. Het was enorm druk met soms flink lange rijen, maar er viel geen onvertogen woord. Het programma was prachtig; u kunt de cijfers zien op de pagina publieksenquête  Er werden net als in 2019 ruim 4400 bezoekers gezien, en daarmee is de coronadip overwonnen. 

Bij de publieksenquête kwamen vier films nagenoeg gelijk als best gewaardeerde films uit de bus. Hallelujah, Empire of Light, Presque en Une Belle Course haalden alle vier een score van 9,3.

De Sneker filmwinter heeft een programma dat vooral bestaat uit films die het Filmhuis Sneek het afgelopen seizoen graag had willen vertonen, maar wat met het beperkte aantal vertoningen van het reguliere programma niet mogelijk is. Door al deze titels in het derde weekend van januari te plannen wordt die achterstand ingelopen.

Het festival werd op donderdag 19 januari geopend door Hester Postma, directeur van het Fries Scheepvaartmuseum. Vervolgens werd weer Nederlandse première getoond, The Great Escaper, met hoofdrollen voor Michael Caine en Glenda Jackson.  De film werd zeer goed ontvangen door het publiek dat de opening bijwoonde.

 

21 mei 2024
20:00

Emily Atef

122
  • drama
Frankrijk, Noorwegen

Herhaling uit de hoogst gewaardeerde films van Filmwinter 2024.   De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren.

Lees meer Kaartje kopens
28 mei 2024
20:00

Christian Carion

91
  • drama
Frankrijk

Herhaling uit de hoogst gewaardeerde films van Filmwinter 2024. De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen

Lees meer Kaartje kopens
4 juni 2024
20:00

Bernard Campan, Alexandre Jollien

91
  • Komisch drama
Frankrijk

Herhaling uit de hoogst gewaardeerde films van Filmwinter 2024. Door een toeval kruisen de paden van Louis en Igor elkaar. In een opwelling besluit Louis Igor mee te nemen. Ze vertrekken samen in een lijkwagen om het lichaam van een oude vrouw naar de voet van de Cevennen te brengen. Het wordt een leerzame tocht.

Lees meer Kaartje kopens
11 juni 2024
20:00

Luc Besson

115
  • drama
Frankrijk, VS

Herhaling uit de hoogst gewaardeerde films van Filmwinter 2024. Doug wordt op een avond aangehouden in een bus vol honden. Een politiepsychiater  moet uitzoeken of Doug toerekeningsvatbaar is, en we kunnen aan de hand van de flasbacks die we te zien krijgen gerust stellen dat Doug zeer getroubleerd is.  Hij groeide op in een liefdeloos gezin, waar hij mishandeld en verwaarloosd werd, en opgesloten, in een hondenkennel. Geen wonder dat Doug een bijzonder band met honden opbouwt.

Lees meer Kaartje kopens
18 juni 2024
20:00

Gabriele Mainetti

141
  • drama
Italië, België

Herhaling uit de hoogst gewaardeerde films van Filmwinter 2024. Rome, 1943. Matilde, Cencio, Fulvio en Mario leven als een familie in het circus van spreekstalmeester Israël. Wanneer deze op mysterieuze wijze verdwijnt, blijven de vier ‘freaks’ alleen achter in de door de nazi’s bezette stad. Maar iemand is naar ze op zoek, een man die niet alleen hun lot maar ook de loop van de wereldgeschiedenis zou kunnen veranderen.

Lees meer Kaartje kopens
25 juni 2024
20:00

Chris Foggin

108
  • Komisch drama
Verenigd Koninkrijk

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dave Fishwick, een selfmade miljonair uit het Britse dorpje Burnley. Dave, opgeklommen vanuit de arbeidersklasse, besluit een bank op te richten om lokale bedrijven een kans te geven. De elitaire financiële instellingen in Londen hebben al meer dan 100 jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastberaden om Dave tegen te werken. Bank of Dave is een echte feel good film.

Lees meer Kaartje kopens