Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Sneker Filmwinter 18 t/m 21 januari 2024, alvast noteren!

De Filmwinter 2023 was een groot succes. We hadden vooraf gehoopt op minstens 2500 bezoekers, maar het werden er ruim 3800, dat wil zeggen verkochte kaartjes. Er waren bezoekers die nog net niet bleven slapen, en bezoekers die het fenomeen Filmwinter niet kenden en voorzichtig een paar filmpjes pakten. We kregen veel complimenten voor het mooie programma.
Maar het was en is steeds weer de geweldige sfeer die het tot zo’n fijn feest maakt. Wij doen daar erg ons best voor, de leerlingen zijn leuk en geweldig, en de mensen van CineSneek werken enorm hard om alles vlekkeloos te laten verlopen. En dat is gelukt! Maar bovenal bent u het, onze bezoeker, die de sfeer maakt.  Goedgehumeurd, dat woord komt elk jaar terug, maar het is de juiste omschrijving. 

En dan is er traditioneel elk jaar één boze bezoeker. Dit jaar was het een meneer die een paar leerlingen bij de zaal uiterst onheus bejegende. Dank u wel meneer, u heeft de stage bij de Sneker Filmwinter voor deze 15-jarige meiden tot een onvergetelijke gemaakt. Ze werden aan alle kanten verdedigd en de hemel in geprezen voor hun rustige en verstandige optreden.

Groot Sneek publiceerde enkele leuke teksten over de Filmwinter:

Interview Omroep Sudwest.