Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Over Filmhuis Sneek

Filmhuis Sneek vertoont in samenwerking met CineSneek op maandag- en dinsdagavond een film. De voorstelling begint op dinsdag met een korte inleiding op de film. U kunt uw kaartje natuurlijk aan de kassa kopen. Met enige regelmaat echter is de film snel uitverkocht, dus het kan lonen uw kaartje al wat eerder online te kopen. 

Tijdens de coronapandemie is alles anders. Volg berichtgeving hierover via onze nieuwsbrief. Voor actuele starttijden van films kunt u het beste de website van CineSneek raadplegen. Wij huren hun faciliteiten en zij doen dus ook de kaartverkoop, hun informatie is daarom het meest accuraat. Alle regelgeving die CineSneek van overheidswege hanteert omtrent de pandemie wordt door het Filmhuis gevolgd.

Inleiding

De inleider verdiept zich vooral in de context van de film, en vertelt u daarover. Dat kan de historische achtergrond zijn, maar kan bijvoorbeeld ook de regisseur, een bepaalde actrice of de filmtechniek betreffen. Doel is u een breder perspectief op de film te bieden, zonder over de inhoud te vertellen.

Pauze en vakanties

We draaien zonder pauze, tenzij een film flink langer dan 2 uren duurt. Vanwege de bijzonder omstandigheden gaan we ook dit jaar, net als in 2020, lekker lang door, wellicht de hele zomer.
Rond Kerst valt er meestal een voorstelling uit.

Nieuwsbrief

Filmhuis Sneek brengt in het seizoen elke week een nieuwsbrief uit, waarin de eerstkomende film uitgebreider aan de orde komt. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u dan aan via de knop onder in deze pagina. Wij hebben geen verdere gegevens nodig dan uw mailadres.