Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Publieksenquête

Lekker scheuren

Bij de ingang van onze zaal wordt een zgn. scheurbriefje uitgereikt, de publieksenquête. U kunt na afloop van de film uw waardering aan de film geven door bij betreffend cijfer in te scheuren. Wij berekenen het gemiddelde cijfer. 
Dit cijfer is vooral van belang voor onze programmeur die hiermee uw feedback krijgt. De best scorende film wordt herhaald in de Filmwinter.

Publieksenquete Filmwinter 2024

Le Meilleur Reste à Venir

Cijfer publieksenquête:
9.1

Le meilleur reste à venir. Arthur en César zijn al hun hele leven beste vrienden, maar totaal verschillend. Arthur is een neurotische scheikundeleraar en César een vrijgevochten womanizer die altijd in de problemen raakt. Na een misverstand in het ziekenhuis zijn ze er beiden van overtuigd dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft.

Supernova

Cijfer publieksenquête:
9.7

Supernova. Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst.

Quo Vadis, Aida?

Cijfer publieksenquête:
9.1

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger.

The French Dispatch

Cijfer publieksenquête:
7.4

The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd.

Minari

Cijfer publieksenquête:
8.3

Minari. Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee.

Nr. 10

Cijfer publieksenquête:
7.4

Na Borgman en Schneider vs. Bas is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie. Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw.

Sweat

Cijfer publieksenquête:
7.1

Sweat is een eigentijdse Poolse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijd waarin sociale media overheersen. Sylwia Zajac is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers op sociale media.

Druk

Cijfer publieksenquête:
8.9

Druk. Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven.

Benedetta

Cijfer publieksenquête:
7.1

Aan het einde van de zeventiende eeuw sluit Benedetta Carlini zich aan bij het klooster in Pescia, Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten.

Just 6.5

Cijfer publieksenquête:
8.1

Just 6.5 laat een kant van Iran zien die nog niet vaak in de Iraanse cinema aan bod kwam. Het aantal drugsverslaafden in het land loopt in rap tempo op.

Ammonite

Cijfer publieksenquête:
8.4

Ammonite. Mary Anning is een alom gerespecteerde paleontoloog die een teruggetrokken leven leidt in het Britse kustplaatsje Lyme Regis. Op een dag krijg Mary ongevraagd bezoek van een collega die haar vraagt of zijn echtgenote Charlotte, die last heeft van 'melancholie', haar zou mogen vergezellen tijdens haar zoektochten.

Jojo Rabbit

Cijfer publieksenquête:
8.7

Jojo Rabbit. Met alleen zijn idiote en denkbeeldige vriend, Adolf Hitler aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien.

Moffie

Cijfer publieksenquête:
8.1

Moffie. Zuid-Afrika in het jaar 1981. Nicholas heeft altijd geweten dat hij anders is en houdt dat voor de buitenwereld verborgen. Dan moet hij twee jaar militaire dienstplicht vervullen.

Son-Mother

Cijfer publieksenquête:
8.2

Son-Mother. In de eerste helft van de film (getiteld Son) maken we kennis met weduwe Leila, moeder van de 12-jarige zoon Amir en het 2 jaar oude dochtertje Munes in het huidige Iran. Zij wordt gedwongen haar zoon af te staan. In de tweede helft van de film (getiteld Mother) verschuift de aandacht naar de zoon Amir.

Corpus Christi

Cijfer publieksenquête:
8.7

Corpus Christie. De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester.

The Mole Agent

Cijfer publieksenquête:
7.4

Met veel absurdistische humor, is The Mole Agent een stijlvolle combinatie van een klassieke Hollywood detective en een observerende documentaire. Het is een unieke beschouwing van eenzaamheid onder ouderen, met hartverwarmende personages die je niet snel zullen loslaten.

The Father

Cijfer publieksenquête:
9.3

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los. Olivia Colman als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Un triomphe

Cijfer publieksenquête:
8.9

Un Triomphe. Om toch maar rond te kunnen komen, stemt worstelend acteur Étienne ermee in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven. Verrast door het daar aanwezige acteertalent besluit hij om samen met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op de planken brengen.

My Salinger Year

Cijfer publieksenquête:
7.7

My Salinger Year. Na haar afstuderen droomt Joanna ervan schrijfster te worden. Ze vindt een baan als assistent van Margaret, een onverstoorbare en ook wel ouderwetse literair agent, met J.D. Salinger als een van haar beroemdste cliënten.

Made in Italy

Cijfer publieksenquête:
7.3

Made in Italy. De hartverwarmende comedy Made in Italy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert die met zijn van hem vervreemde zoon Jack afreist naar Toscane om het huis dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen.

The Mauritanian

Cijfer publieksenquête:
9.3

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantanamo Bay

Rifkin's Festival

Cijfer publieksenquête:
6.6

Rifkin's Festival. Wanneer filmliefhebber Mort Rifkin zijn echtgenote, publiciteitsagent Sue, vergezelt naar het San Sebastian Film Festival in Spanje vermoedt hij dat haar fascinatie met haar jonge cliënt, filmregisseur Philippe, misschien wel iets verder gaat dan alleen die van werk

Blackbird

Cijfer publieksenquête:
8.0

Blackbird. Lily is terminaal ziek. Na haar opties te hebben overwogen, besluit zij haar leven te willen beëindigen, met steun van echtgenoot Paul.

De Oost

Cijfer publieksenquête:
8.3

De Oost. Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.

De Slag om de Schelde

Cijfer publieksenquête:
8.7

Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, was beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa.

Nomadland

Cijfer publieksenquête:
8.8

Nomadland. Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern  met een door haarzelf ingerichte kampeerbus op pad als een moderne nomade. Het is geen keuze uit luxe; onderweg verdient ze met seizoensarbeid haar schaarse inkomen; een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, schoonmaken op een camping, fruit plukken et cetera.