Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Matinees

Naar aanleiding van de documentaire Ennio die 21 april uitkomt, over componist Ennio Morricone en zijn beroemde filmmuziek, vertonen wij zondag 24 april de klassieker The Good, the Bad and the Ugly van Sergio Leone, waarin de muziek van Morricone zo’n grote rol speelt.

The Good, the Bad and the Ugly is het verhaal van drie vrijbuiters die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) jacht maken op een goudschat. Hoewel ze elkaar haten, worden ze door een samenloop van omstandigheden gedwongen tot – uiterst dubieuze – samenwerking. The Good, the Bad and the Ugly is een studie naar de hebzucht in de mens. Iedereen in de film is hebberig, achterbaks, corrupt en amoreel. Leone schetst een wereld vol chaos waarin iedereen zijn hoofd boven water moet zien te houden.

Het verhaal wordt verteld in een combinatie van experimentele stijloefeningen, cynische humor, actiescènes, opera-achtige dramatiek en episch-historische scènes. In de IMDb Top 250 staat de film op de negende plaatsen is daarmee de hoogst geklasseerde western. (bron:Wikipedia)