Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Claire Darling

Julie Bertuccelli

94
    drama,
Frankrijk

Op een mooie zomerdag besluit Claire haar complete inboedel te verkopen en heeft daarom al haar spullen in de voortuin uitgestald. Als een horde nieuwsgierige buren begint te vechten om de laaggeprijsde antiekstukken, komen Claire’s herinneringen uit haar tragische en flamboyante leven plotseling terug. Ondertussen wordt Marie door een vriendin van vroeger gewaarschuwd dat haar moeder bezig is al hun bezittingen te verkopen. Hoewel moeder en dochter eigenlijk geen contact meer met elkaar hebben, komt ze terug om de verkoop te stoppen en de reden voor haar moeders impulsieve beslissing te achterhalen.

Het Franstalige Claire Darling is gebaseerd op het Amerikaanse boek Faith Bass Darling’s last garage sale. De film is geregisseerd door de Franse regisseur Julie Bertuccelli, Zij zet met haar derde film Claire Darling een gelaagd Frans familiedrama neer.

Bertuccelli bewijst weer eens talent te hebben in verschillende genres. Na verschillende documentaires, won ze met haar debuut Since Oscar Left de grote juryprijs in Cannes. Na The Tree in 2010 is Claire Darling haar derde speelfilm, waarin ze Catherine Deneuve samen met haar dochter Chiara Mastroianni brengt. De 75-jarige Deneuve imponeert als altijd met het bijna vanzelfsprekende gemak waarmee ze de film tragikomische allure geeft.