Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Queen of Hearts

May el-Toukhy

127
    drama,
Denemarken

Anne lijkt haar leven op orde te hebben. Ze is getrouwd, heeft twee dochters, een goede baan en een mooi huis. Het leven van de familie wordt echter verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een band op met Gustav. Hun relatie verandert wanneer ze alles op het spel zet door de jongen de verleiden en ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

Queen of Hearts is ingewikkelder dan het verhaal in eerste instantie doet vermoeden. Regisseur El-Toukhy stelt vragen over thema’s als seks, misbruik, dominantie, macht en manipulatie. Het maakt Queen of Hearts een gewaagde film die zoekt naar ongemak in een moreel troebel moeras.
Hoofdrolspeelster Trine Dyrholm is een bekende op het Sneker filmdoek. We zagen haar eerder in Festen, In a better World en Becoming Astrid. Maar wist u dat ze ook een verdienstelijk zangeres is, een CD met eigen liedjes maakte en de Deense Grand Prix won?