Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Riceboy Sleeps

Anthony Shim

117
    drama,
Canada

Alleenstaande moeder So-Young brengt haar puberzoon Dong-Hyun groot in de buitenwijken van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Maar Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader. Als ze door onverwacht nieuws terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun roots en is het tijd om trauma’s uit het verleden onder ogen te zien.

Regisseur Anthony Shim heeft het verhaal mede gebaseerd op zijn eigen ervaringen als immigrant, en vertelt zijn verhaal met veel empathie voor de onmacht van de hoofdpersonen. Heel bijzonder is het formaat van het beeld dat groter wordt als het verhaal zich in Zuid-Korea afspeelt. Als om aan te tonen dat men pas in het moederland tot volledig wasdom kan komen.

Een bitterzoet retrospectief en ingetogen geschoten kunstwerkje, dat wereldwijd een ware prijzenregen (29!) ten deel viel.

Cast

 

Ethan Hwang, Choi Seung-Yoon, Dohyun Noel Hwang