Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Rimini

Ulrich Seidl

114
    drama,
Oostenrijk
Richie Bravo, ooit een succesvolle popster, leidt een losbandig bestaan in de Italiaanse badplaats Rimini. In een permanente staat van verdoving geeft hij concerten aan gepensioneerden in louche hotels, heeft hij tegen betaling seks met fans en weet hij zijn gokverslaving tussen de bedrijven door ook nog te onderhouden. Als zijn dochter op een dag met een eis om geld zijn leven terug instapt, komt zijn bijzondere leefstijl abrupt tot een einde.
We kennen de regisseur Seidl van de Paradies serie: Liebe, Glaube, Hoffnung, waarvan wij Liebe ooit toonden. Schurende verhalen, waaruit blijkt dat vooral de werkelijkheid bizar kan zijn.
Cast
  • Michael Thomas,
  • Hans-Michael Rehberg,
  • Tessa Göttlicher

Graag uw aandacht voor het volgende:

De film Vogels kun je niet melken  (die tegelijk met Rimini draait) heeft voor een regionale film een recordaantal van ruim 10.000 bezoekers getrokken, waarvan 25 % in Cinesneek. Waarvan de filmhuisvoorstelling de best verkochte voorstelling was.

Dinsdag worden makers en hoofdpersonen van de documentaire in het zonnetje gezet. Dat gebeurt voorafgaand aan de filmhuisvoorstelling. Dat zit zo: we hebben vanwege deze heugelijke gebeurtenis dus twee films draaien op 7 mei. Voor heel eventjes wordt het publiek samengevoegd om deze korte huldiging mee te maken. De voorzitter van het filmhuisbestuur zal dit aan elkaar praten.
Uiteraard gaat daarna ieder de film van eigen keuze zien.