Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Rocketman

Dexter Fletcher

121
    biopic, muziekfilm,
Verenigd Koninkrijk

Reginald Kenneth Dwight groeide op in een liefdeloos nest: een verlegen, dik jochie met een bril en muzikaal talent. Hij neemt een ander imago aan en wordt Elton John: een podiumbeest dat ruim 300 miljoen platen zal verkopen met zijn geheel eigen mix van teergevoeligheid, muzikale bombast en camp. Van zijn homoseksualiteit wordt geen geheim gemaakt, net zo min als Elton John dat zelf deed. Natuurlijk waren er seks, drugs en rock’n roll,  maar ook de AA, boulimia en een koopverslaving. Opname in een kliniek is onvermijdelijk en Elton moet zijn pantser afleggen om zijn jeugd te verwerken en op zielsniveau terug te keren naar Reginald, het nog steeds zo angstige jochie diep achter extravagante brillen.

De biopic wordt vergeleken met Bohemian Rhapsody, maar wordt beter gevonden, veel beter. Fantastisch acteerwerk, prachtige verfilming en géén playback. Elton-vertolker Taron Egerton zingt alle partijen zelf. Rocketman laat een rijke variatie aan hits uit de jaren zeventig en tachtig horen. Een geweldig verteld  portret van een rocklegende.

Regisseur Fletcher zorgde voor een relletje door enerzijds Bohemian Rhapsody te produceren en tegelijkertijd Rocketman te regisseren. Komt u zelf het verschil beoordelen!