Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Publieksenquête

Lekker scheuren

Bij de ingang van onze zaal wordt een zgn. scheurbriefje uitgereikt, de publieksenquête. U kunt na afloop van de film uw waardering aan de film geven door bij betreffend cijfer in te scheuren. Wij berekenen het gemiddelde cijfer. 
Dit cijfer is vooral van belang voor onze programmeur die hiermee uw feedback krijgt.  Uit reacties blijkt dat tenminste een deel van het publiek de cijfers ook graag bekijkt.

De resultaten van vóór juni 2019 bekijkt u in deze PDF. De resultaten van de enquête ná juni 2019 bekijkt u hieronder.

Sorry We Missed You

Cijfer publieksenquête:
9.4

Sorry We Missed You is net zo’n j’accuse als I, Daniel Blake (2016). Maar wijst ook met een strenge vinger naar iedereen die via internet 6 paar schoenen bestelt, om er 5 paar retour te zenden. Het grote gemak van de één is de pest voor de geplaagde bezorgers.

Dark Waters

Cijfer publieksenquête:
9.0

Dark Waters vertelt het waargebeurde verhaal over de blootlegging van een gruwelijk milieuschandaal. Bedrijfsadvocaat Robert Bilott werd in 1998 door een veehouder uit Parkersburg (West Virginia) ingeschakeld om een rechtszaak aan te spannen tegen chemiebedrijf DuPont

The Farewell

Cijfer publieksenquête:
8.1

Billi woont al bijna heel haar leven in Amerika met haar familie, maar haar grootmoeder woont nog steeds in China. Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten.

Ballon

Cijfer publieksenquête:
9.0

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen uit de geschiedenis.

Hotel Mumbai

Cijfer publieksenquête:
8.9

November 2008. Een beklemmend en waargebeurd verhaal over de verwoestende aanslagen in het Taj Mahal Hotel in Mumbai en de moedige acties van de medewerkers van het hotel.

Amazing Grace

Cijfer publieksenquête:
8.3

In 1972 nam Aretha Franklin het album Amazing Grace op. Het is het meest succesvolle gospelalbum allertijden. De documentaire Amazing Grace toont Aretha Franklin als een artiest op de top van haar kunnen. Je hoeft niet kerkelijk te zijn om te genieten van haar enorme vocale talent.

Free Solo

Cijfer publieksenquête:
9.0

Het adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn droom wil verwezenlijken: het free solo beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 900 meter hoge El Capitan in Yosemite National Park, een onverzettelijk verticaal brok graniet.

Parasite

Cijfer publieksenquête:
8.0

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.

Like Father, Like Son

Cijfer publieksenquête:
8.6

Ryota heeft alles verdiend met hard werken en weet zeker dat niets hem ervan kan weerhouden om het perfecte leven te leiden. Met diezelfde overtuiging voedt hij zijn zoon streng op. Maar op een dag krijgen hij en zijn vrouw, Midori, een onverwacht telefoontje uit het ziekenhuis. Hun 6-jarige zoon, Keita, is niet hun biologische zoon - het ziekenhuis gaf hen de verkeerde baby.

Kapsalon Romy

Cijfer publieksenquête:
9.1

Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verscheen dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen. Mischa Kamp bewijst met deze familiefilm andermaal een fantastische regisseur van kinderen te zijn. Zij levert, ondanks het zware thema, een heerlijke en eigenzinnige film af, die ook voor volwassenen prachtig blijkt te zijn.

The Salt of The Earth

Cijfer publieksenquête:
9.2

Salgado, inmiddels een door het leven getekende man, vertelt op verstilde toon over zijn zwart-wit foto’s, waarop soms onvoorstelbare tragedies en wreedheden zijn afgebeeld. “Geen dier heeft zo veel agressie in zich als de mens,” stelt hij. Wim Wenders geeft een prachtig beeld van het omvangrijke oeuvre van een gepassioneerd fotograaf.

At Eternity's Gate

Cijfer publieksenquête:
8.2

In At Eternity's Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly, op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar.

Capharnaüm

Cijfer publieksenquête:
9.5

Capharnaum. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip.

Den Skyldige

Cijfer publieksenquête:
9.4

Zelden is een verhaal zo minimalistisch verfilmd, en tegelijkertijd zo bloedstollend spannend. We verlaten de 112-alarmcentrale niet, en samen met telefonist Asger kunnen we alleen hóren wat er zich voor verschrikkelijks afspeelt. De verbeelding doet de rest, en dat werkt bijzonder goed. Grote oplettendheid is vereist!

Ruben Brandt, Collector

Cijfer publieksenquête:
7.2

Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven. Hij wordt zelf geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing.

The Peanut Butter Falcon

Cijfer publieksenquête:
9.1

De jonge Zak heeft slechts één droom: professioneel worstelaar worden! Kleine belemmering is dat hij het Syndroom van Down heeft. Hij kijkt obsessief naar een worstelvideo gepresenteerd door een worstelprofessional, de Salt Water Redneck, die naar het scherm blaft en lastige bewegingen zoals de atomaire worp demonstreert.

Instinct

Cijfer publieksenquête:
7.2

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Nicoline heeft zelf ook de nodige issues, waardoor ze kwetsbaar is. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Queen of Hearts

Cijfer publieksenquête:
8.8

Queen of Hearts is ingewikkelder dan het verhaal in eerste instantie doet vermoeden. Regisseur El-Toukhy stelt vragen over thema’s als seks, misbruik, dominantie, macht en manipulatie. Het maakt Queen of Hearts een gewaagde film die zoekt naar ongemak in een moreel troebel moeras.

Portrait de la jeune fille en feu

Cijfer publieksenquête:
8.9

Portrait de la jeune fille en feu is een film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood), een hartverscheurend en toch ingehouden verhaal van een ontluikende liefde en verlangen naar een onmogelijke relatie.

Rocketman

Cijfer publieksenquête:
8.6

Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.

Diego Maradona

Cijfer publieksenquête:
7.9

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona.

God Only Knows

Cijfer publieksenquête:
7.6

God Only Knows is een feest van herkenning voor iedereen die broers en zussen heeft. Twee zussen bekommeren zich elk op hun eigen manier om hun overspannen broer die thuis zit, suïcidaal is, maar elke behandeling weigert.

De Patrick

Cijfer publieksenquête:
7.9

Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij…

I am not your negro

Cijfer publieksenquête:
9.8

In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt.

Yesterday

Cijfer publieksenquête:
8.6

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack (Himesh Patel) in de film Yesterday.

The Biggest Little Farm

Cijfer publieksenquête:
8.9

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem.

Anna's War

Cijfer publieksenquête:
6.4

Anna ontsnapt op miraculeuze wijze een massa-executie. Ze zoekt haar toevlucht in een krappe ruimte boven de schouw van de dorpsschool waar ze moet zien te overleven; ’s nachts sluipt ze zonder een kik te geven door de wandelgangen, waar ze inventieve manieren bedenkt om aan eten en drinken te komen.

Mijn bijzonder rare week met Tess

Cijfer publieksenquête:
9.0

Tiener Sam denkt veel na over sterfelijkheid, en realiseert zich dat ouderen eerder sterven dan jongeren. Er van overtuigd dat hij als jongste van het gezin alleen over zal blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Dan ontmoet hij de iets oudere en excentrieke Tess.

The Lobster

Cijfer publieksenquête:
5.8

Het verhaal van The Lobster speelt zich af in een dystopische toekomst waar vrijgezellen gearresteerd worden en overgebracht naar een naargeestig hotel. Daar worden ze verplicht om binnen 45 dagen een passende partner te vinden, zodat ze als stel stapsgewijs weer kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Ask Dr. Ruth

Cijfer publieksenquête:
9.4

Ask Dr. Ruth is een verrassend portret van een vrouw die de preutsheid en het onbegrip uit de slaapkamers wilde krijgen. Klein van gestalte, maar met een groot hart, drukte Dr. Ruth Westheimer een stempel op een hele generatie

Wild Rose

Cijfer publieksenquête:
9.3

Zo lang als ze zich kan herinneren, droomt Rose-Lynn Harlan (Jessie Buckley) er al van om ​​naar Nashville te verhuizen en countryster te worden. Maar ze woont in Glasgow, waar ze met haar cowboyhoed en witte laarzen zo goed en kwaad als het kan een bestaan probeert op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen

Sorry We Missed You

Cijfer publieksenquête:
9.4

Sorry We Missed You is net zo’n j’accuse als I, Daniel Blake (2016). Maar wijst ook met een strenge vinger naar iedereen die via internet 6 paar schoenen bestelt, om er 5 paar retour te zenden. Het grote gemak van de één is de pest voor de geplaagde bezorgers.

Ex Machina

Cijfer publieksenquête:
8.6

Een geraffineerde en vervreemdende thriller waarbij tot aan het bloedstollend spannende einde onduidelijk blijft wie van de drie hoofdpersonen nu wie bedot. Ex Machina is niet alleen bijzonder spannend, maar ronduit imponerend uitgewerkt. Alles klopt tot in de kleinste details. En daarbij komt nog het indrukwekkende acteerwerk van de drie hoofdpersonen.

Locke

Cijfer publieksenquête:
9.3

Locke, Tom Hardy op z’n best, wil het goede doen op een avond dat zoiets heel slecht uitkomt. Terwijl vrouw en zoon hem thuis verwachten en de volgende ochtend 218 betonmortelwagens op de bouwplaats staan voor een complexe klus die alleen hij kan klaren, vertrekt Locke om de verantwoordelijkheid te nemen voor een eerdere misstap. Anders dan zijn vader loopt hij namelijk niet voor problemen weg.

Claire Darling

Cijfer publieksenquête:
9.3

Op een mooie zomerdag besluit Claire haar complete inboedel te verkopen en heeft daarom al haar spullen in de voortuin uitgestald. Als een horde nieuwsgierige buren begint te vechten om de laaggeprijsde antiekstukken, komen Claire's herinneringen uit haar tragische en flamboyante leven plotseling terug.

Veearts Maaike

Cijfer publieksenquête:
9.2

De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder.

Wajib

Cijfer publieksenquête:
7.8

De jonge Palestijn Shadi keert terug naar zijn geboortestad Nazareth om er de bruiloft van zijn zus Amal bij te wonen. Hij woont al enkele jaren in Italië en werkt er als architect. Zijn vader, een leraar, is alleen achter gebleven. Zijn vrouw heeft hem én Palestina een tijdje geleden verlaten om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland.

Hotel Mumbai

Cijfer publieksenquête:
8.9

November 2008. Een beklemmend en waargebeurd verhaal over de verwoestende aanslagen in het Taj Mahal Hotel in Mumbai en de moedige acties van de medewerkers van het hotel.

Im Labyrinth des Schweigens

Cijfer publieksenquête:
9.3

Im Labyrinth des Schweigens. Thomas Gnielka, journalist, beweert dat zijn vriend een leraar op een school in Berlijn heeft herkend als Charles Schulz, een voormalige kampbewaker van Auschwitz. Tegen de wil van zijn superieuren probeert hij Schulz voor het gerecht te krijgen, ondanks tegenwerking van de regering. Enkel procureur-generaal Fritz Bauer steunt hem in zijn zoektocht en wil de misdaden, gepleegd in het verleden, publiekelijk maken.

Miles Davis: Birth of the Cool

Cijfer publieksenquête:
8.2

Miles Davis, Birth of the Cool. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is. Davis wilde niet slechts muziek maken; hij wilde erkenning. Dat lukte vooral dankzij Kind of Blue (1959)

Pajaros de Verano

Cijfer publieksenquête:
7.3

Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte in Colombia, jaren ’70, laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida, dochter van de invloedrijke Ursula. Hij is afkomstig uit een vooraanstaande maar verarmde familie. Om met Zaida te kunnen trouwen, is een flinke bruidsschat nodig.

Free Solo

Cijfer publieksenquête:
9.0

Het adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn droom wil verwezenlijken: het free solo beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 900 meter hoge El Capitan in Yosemite National Park, een onverzettelijk verticaal brok graniet.

Der Goldene Handschuh

Cijfer publieksenquête:
6.8

Der Goldene Handschuh ging in première op het Filmfestival van Berlijn, waar Akin (Gegen die Wand, Soul Kitchen) pers en publiek verraste én enkele magen deed omdraaien met zijn nieuwste film. “The kind of movie you may end up wishing you’d never seen”, aldus Time.

The Broken Circle Breakdown

Cijfer publieksenquête:
9.3

The Broken Circle Breakdown vertelt over de hartstochtelijke relatie  tussen Elise (28) en Didier (36). Zij heeft haar eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht... al zijn de verschillen groot.

The Mule

Cijfer publieksenquête:
8.2

The Mule. Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en werkzaam als kweker. Financieel gaat het hem niet voor de wind, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de zaak te sluiten. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel.

Ballon

Cijfer publieksenquête:
9.0

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen uit de geschiedenis.

De Patrick

Cijfer publieksenquête:
7.9

Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij…

Instinct

Cijfer publieksenquête:
7.2

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Nicoline heeft zelf ook de nodige issues, waardoor ze kwetsbaar is. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

La Belle Epoque

Cijfer publieksenquête:
9.0

Nicolas Bedos is de Franse veelkunner, die als acteur, schrijver en cabaretier een nationale beroemdheid werd. La Belle Epoque is zijn tweede film als regisseur. Vergis je niet: hoe grappig ook, de film van Bedos is intelligent en laat universele thema’s zien, zoals liefde, de generatiekloof en het niet meer kunnen bijbenen van de technologische vooruitgang. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten de kans om door een combinatie van slimme trucages en de inzet van acteurs terug in de tijd te gaan. Je kunt overal om vragen: een diner aan het hof van de koning ten tijde van de monarchie, een dronken avond met Hemmingway, noem maar op.

A Rainy Day in New York

Cijfer publieksenquête:
8.0

A Rainy Day in New York is een echte Woody Allen: een jong stel verheugt zich op een speciaal weekend in New York, weg van de universiteit waar ze allebei studeren. Maar hun weekeinde verandert in een ingewikkelde puinhoop.

The Biggest Little Farm

Cijfer publieksenquête:
8.9

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem.

Parasite

Cijfer publieksenquête:
8.0

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.

Terminator (1984)

Cijfer publieksenquête:
8.8

Een schijnbaar onverwoestbare robot wordt uit 2029 naar 1984 gestuurd om een jonge serveerster te vermoorden. Haar ongeboren zoon zal de mensheid voorgaan in een oorlog tegen machines, terwijl een menselijke soldaat uit dezelfde oorlog wordt gestuurd om haar koste wat kost te beschermen

Dark Waters

Cijfer publieksenquête:
9.0

Dark Waters vertelt het waargebeurde verhaal over de blootlegging van een gruwelijk milieuschandaal. Bedrijfsadvocaat Robert Bilott werd in 1998 door een veehouder uit Parkersburg (West Virginia) ingeschakeld om een rechtszaak aan te spannen tegen chemiebedrijf DuPont

Portrait de la jeune fille en feu

Cijfer publieksenquête:
8.9

Portrait de la jeune fille en feu is een film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood), een hartverscheurend en toch ingehouden verhaal van een ontluikende liefde en verlangen naar een onmogelijke relatie.

Mi Vida

Cijfer publieksenquête:
8.4

Mi Vida is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken.

Monos

Cijfer publieksenquête:

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie.

The Little Comrade

Cijfer publieksenquête:
8.3

The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Only You

Cijfer publieksenquête:
7.9

Een romantisch, sexy en eigentijds verhaal over de strijd om verliefd te blijven, wanneer het leven je niet altijd geeft wat je verlangt.

Dirty God

Cijfer publieksenquête:
7.7

Dirty God, de derde speelfilm van regisseur Sacha Polak, is de verrassende winnaar van het Gouden Kalf voor de beste film op het Nederlands Film Festival. Polak werd ook geëerd met het Gouden Kalf voor de beste regie. Dirty God is de openingsfilms van het Internationaal Film Festival Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.

Working Woman

Cijfer publieksenquête:

De carrière van een getalenteerde vrouw wordt op zijn kop gezet door het onbetamelijke gedrag van haar ambitieuze baas.

Rojo

Cijfer publieksenquête:
6.4

Een absurdistische thriller over de nationale onverschilligheid die de Argentijnen in 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen opleverde.

Dolor y gloria

Cijfer publieksenquête:
8.7

Dolor y gloria is een film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz.

Le fabuleux destin d'Amelie Poulain

Cijfer publieksenquête:

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain is een Franse romantische komedie over de verlegen maar fantasierijke Amélie. Amélie ontdekt al heel jong dat ze  door de dingen een beetje te manipuleren werkelijk invloed uit kan oefenen op gebeurtenissen en op het gedrag van mensen.  Haar leven verandert op de dag van het overlijden van prinses Diana.

La promesse de l’aube

Cijfer publieksenquête:
8.3

La promesse de l’aube over de Franse schrijver Romain Gary (1914-1980). Van zijn moeilijke jeugd in Polen tot zijn pubertijd in het zonnige Nice tot zijn studentenjaren in Parijs en zijn harde pilotentraining tijden WOII…Romain Gary leefde een uitzonderlijk leven. Zijn hunkering naar avontuur en de droom om een beroemd schrijver te worden, dankte hij aan zijn moeder Nina. Zijn overweldigende liefde voor deze innemende, excentrieke vrouw zou hem tot een van Frankrijks grootste auteurs van de twintigste eeuw maken.

Le jeune Ahmed

Cijfer publieksenquête:
7.6

In Le jeune Ahmed, van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (Deux jours, Une nuit; Le gamin au velo), worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug.

Un Amour Impossible

Cijfer publieksenquête:
8.6

Un amour Impossible. Frankrijk, jaren vijftig. Rachel werkt als eenvoudige typiste wanneer ze de charmante Philippe ontmoet, een intellectueel van gegoede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, Chantal. Onder druk van zijn familie weigert Philippe echter beneden zijn stand te trouwen.  

Nos Batailles

Cijfer publieksenquête:
7.2

Nos batailles is een meeslepend en hoopvol portret van een vader die een balans moet vinden tussen werk en vaderschap, nadat zijn vrouw spoorloos is verdwenen. Romain Duris (L’Auberge Espagnole) maakt veel indruk als worstelende vader en ook de twee kinderen stelen je hart.

Grâce à Dieu

Cijfer publieksenquête:
8.3

Grâce à Dieu. Al lange tijd zijn er onthullingen over kindermisbruik in de katholieke kerk. Paus Franciscus beloofde onlangs een strijd op alle fronten tegen dit wijdverbreide misbruik. Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt.

Three Identical Strangers

Cijfer publieksenquête:
8.5

Three Identical Strangers, over een drieling die bij de geboorte wordt gescheiden, is de winnaar van de Special Jury Award van het Sundance Film Festival 2018. In de VS werd de documentaire een instant box office succes.

A Private War

Cijfer publieksenquête:
9

A Private War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike). Bekijk de trailer

Menu