Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Sneker Filmwinter

De Sneker Filmwinter 2025 staat gepland van 16 t/m 19 januari.

De Sneker Filmwinter 2024 werd mogelijk gemaakt door onze sponsoren en subsidiënten, én de gulle gevers die niet genoemd willen worden. Heel hartelijk dank!

 

Wat is de Sneker Filmwinter. Filmhuis Sneek vertoont elke week een film. Zelfs met deze wekelijkse voorstellingen is het echter niet mogelijk alle prachtige films die er in een jaar verschijnen te vertonen. Tijdens de Sneker Filmwinter draaien we alles wat u niet had mogen of mag missen. 

Filmwintercafé. De foyer bij zaal 6 wordt voor ons festival altijd omgebouwd naar een supergezellig Filmwintercafé  (FWC), speciaal bedoeld voor bezoekers van de Filmwinter. Bij de bar boven kunt u natuurlijk ook terecht, maar soms wordt het wat al te druk, omdat de bezoekers van de films van CS daar ook hun drankje halen. Wij zien u liever in ons FWC. U kunt hier terecht voor koffie of thee met appelgebak, een drankje en een heerlijk borrelplankje. De open haard is aan, de bloemen staan op tafel en de kaarsjes branden. Boekhandel Van der Velde verzorgt zoals elk jaar de royale leestafel.

Diner. Hoe dit in 205 wordt geregeld laten we u tijdig weten.

Filmgoud. Stadbrouwerij Sneek heeft speciaal voor onze Filmwinter een speciaal amberkleurig bier uitgebracht met een volzachte smaak, onder de naam Filmgoud.  Met elk Filmgoudbiertje dat u drinkt steunt u ons festival. Proost!

Goedbedoeld advies. Een volle zaal is snel (te)warm, een halfgevulde zaal kan koud voelen; dat is gewoon niet altijd goed in te regelen. Met warme schoenen, een grote sjaal of extra vest kunt u het zelf een beetje regelen. Een enkeling draagt een maillot of panty onder de lange broek! Lekker warm hoor.

Maatschappelijke stage. In de garderobe en bij de zalen staan leerlingen van de RSG die bij ons hun maatschappelijke stage doen. Het gaat om meiden en jongens van 15-16 jaar, die graag wat willen leren, maar soms niet alles in een keer goed doen. Bij de zaal moeten ze controleren of u in de goede zaal zit en of uw QR-code is gescand, en bij de garderobe zullen ze uw jas ophangen of opzoeken.  Van u vragen we om enig geduld als het even niet soepel loopt. En heel graag een goede lus in uw jas, zodat het ophangen makkelijker gaat.

Programmeur. Onze programmeur reist enkele filmfestivals in Nederland af, en ziet ook daarbuiten zoveel mogelijk films, zodat hij goed kan oordelen over de kwaliteit. Hierdoor bereikt hij een mooi evenwichtig aanbod van films, waaruit elke bezoeker een prachtig programma voor zichzelf kan samenstellen. Filosofisch, maatschappijkritisch, heftig, muzikaal, humoristisch of romantisch; we hebben het allemaal.