Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Over Sneker Filmwinter

De Sneker Filmwinter 2024 staat gepland van 18 t/m 21 januari.

Wat is de Sneker Filmwinter. Filmhuis Sneek vertoont elke week een film. Zelfs met deze wekelijkse voorstellingen is het echter niet mogelijk alle prachtige films die er in een jaar verschijnen te vertonen. Tijdens de Sneker Filmwinter draaien we alles wat u niet had mogen of mag missen.  In 2023 keerden we terug naar onze roots als narooi-festival, omdat zoveel fantastische films door veel te weinig mensen gezien zijn. 

Filmwinter 2023. De coronapandemie heeft z’n effect gehad op bioscoop en daarmee het filmhuis. We waren dus heel voorzichtig met de voorbereidingen. Geen cent teveel mocht er worden uitgegeven. Maar Filmwinter 2023 was gelukkig een daverend succes. We hadden vooraf gehoopt op minstens 2500 bezoekers, maar het werden er ruim 3800, dat wil zeggen verkochte kaartjes. We kregen veel complimenten voor het mooie programma. Maar het was en is steeds weer de geweldige sfeer die het tot zo’n fijn feest maakt, en dat is te danken aan ons geweldige publiek.

Filmwintercafé. De foyer bij zaal 6 wordt voor ons festival altijd omgebouwd naar een supergezellig Filmwintercafé  (FWC), speciaal bedoeld voor bezoekers van de Filmwinter. Bij de bar boven kunt u natuurlijk ook terecht, maar soms wordt het wat al te druk, omdat de bezoekers van de films van CS daar ook hun drankje halen. Wij zien u heel graag in ons FWC.

Goedbedoeld advies. Een volle zaal is snel (te)warm, een halfgevulde zaal kan koud voelen; dat is gewoon niet altijd goed in te regelen. Met warme schoenen, een grote sjaal of extra vest kunt u het zelf een beetje regelen. Een enkeling draagt een maillot of panty onder de lange broek! Lekker warm hoor.

Maatschappelijke stage. In de garderobe en bij de zalen staan leerlingen van de RSG die bij ons hun maatschappelijke stage doen. Het gaat om meiden en jongens van 15-16 jaar, die graag wat willen leren, maar soms niet alles in een keer goed doen. Bij de zaal moeten ze controleren of u wel in de goede zaal zit, en of uw QR-code wel is gescand, en bij de garderobe zullen ze uw jas ophangen of opzoeken.  Van u vragen we om enig geduld als het even niet soepel loopt. En heel graag een goede lus in uw jas, zodat het ophangen makkelijker gaat.

Programmeur. Onze programmeur reist bijna alle filmfestivals in Nederland af, en ziet zoveel mogelijk films, zodat hij goed kan oordelen over de kwaliteit. Hierdoor bereikt hij een mooi evenwichtig aanbod van films, waaruit elke bezoeker een prachtig programma voor zichzelf kan samenstellen. Filosofisch, maatschappijkritisch, heftig, muzikaal, humoristisch of romantisch; we hebben het allemaal.