Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Over Sneker Filmwinter

Filmhuis Sneek vertoont elke dinsdagavond een film. Zelfs met deze wekelijkse voorstelling is het echter niet mogelijk alle prachtige films te vertonen. Die gemiste films laten we alsnog op de Sneker Filmwinter zien. Een enkele publiekslieveling wordt herhaald, we proberen een mooie Gouden Oude te vinden en ook een paar geschikte kinderfilms. En natuurlijk een geweldige openingsfilm.

Onze programmeur reist bijna alle filmfestivals in Nederland af, en ziet zoveel mogelijk films, zodat hij goed kan oordelen over de kwaliteit. Hierdoor bereikt hij een mooi evenwichtig aanbod van films, waaruit elke bezoeker een prachtig programma voor zichzelf kan samenstellen. Filosofisch, maatschappijkritisch, heftig, muzikaal, humoristisch of romantisch; we hebben het allemaal.

De Tiende Sneker Filmwinter

De volgende Sneker Filmwinter vindt plaats 16 t/m 19 januari 2020.  Het is dan de tiende editie. U mag er op vertrouwen dat we u ook dan weer voorzien van een prachtig programma in de gemoedelijk sfeer die u gewend bent, en waar u onderdeel van bent.
Wij staan klaar om u te verwelkomen, net als de leerlingen van het RSG in het kader van hun maatschappelijke stage. Zij zullen uw jas aannemen, bij de deur uw kaartje controleren en de enquêtebriefjes innemen. Ook de medewerkers van CineSneek zetten zoals we dat van hen kennen hun beste beentje voor. 
In het Filmwintercafé (FWC) is het als altijd oergezellig ingericht, en eigenlijk hoeft u alleen maar naar huis om te slapen.

Eten en drinken

In het FWC wordt u zowel voor als na de film gastvrij ontvangen. Er is natuurlijk koffie en thee en heerlijke appeltaart. Maar ook soep en een broodje voor wie echt niet weg wil. De kaart is tevens uitgebreid met wat kleine borrelhapjes, én de bar blijft na de laatste film nog even open. Op de slotavond is het FWC na de laatste film gesloten. 

De leestafel wordt verzorgd door Boekhandel Van der Velde. Het dinerbuffet wordt verzorgd door De Walrus, in de sfeervolle achterzaal van het restaurant. 

Facts & Figures Filmwinter 2019.

Er zijn 4536 kaarten verkocht. In 2018 waren dat er 4000. In het programma zat volgens de publieksenquête een all time high én een all time low. De film The day will Come is het hoogst gewaardeerd in de publieksenquête met een 9.5, op de voet gevolgd door The Leisure Seeker en De Dirigent op een gedeelde 2e plaats met 9.4.
Onze openingsfilm Das Schweigende Klassenzimmer kreeg van u een 9.3. De film Burning werd met 5.6 gewaardeerd. 

Menu