Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Over Sneker Filmwinter

16 t/m 19 januari 2020

Filmhuis Sneek vertoont elke dinsdagavond een film. Zelfs met deze wekelijkse voorstelling is het echter niet mogelijk alle prachtige films te vertonen. Tijdens de Sneker Filmwinter draainen we alles wat u niet mag missen. Een enkele publiekslieveling wordt herhaald.

We draaien dit jaar twee familiefilms: Kapsalon Romy en Mijn bijzonder Rare Week met Tess

De Tiende Sneker Filmwinter

De volgende Sneker Filmwinter is op 16 t/m 19 januari 2020.  Het is dan de tiende editie. U mag er op vertrouwen dat we u ook dan weer voorzien van een prachtig programma in de gemoedelijk sfeer die u gewend bent, en waar u onderdeel van bent.
Wij staan klaar om u te verwelkomen, net als de leerlingen van het RSG in het kader van hun maatschappelijke stage. Zij zullen uw jas aannemen, bij de deur uw kaartje controleren en de enquêtebriefjes innemen. Ook de medewerkers van CineSneek zetten zich weer volledig in. 
In het Filmwintercafé is het als altijd oergezellig ingericht, en eigenlijk hoeft u alleen maar naar huis om te slapen.

Filmwintercafé

Het Filmwintercafé (FWC) is weer helemaal ingericht voor het festival. We hebben zelfs de open haard aan. U wordt gastvrij ontvangen, er is natuurlijk koffie met appeltaart, of een potje verse gember- of muntthee met wat lekkers erbij. Tussen de middag diverse versgebakken broodjes, en wanneer u maar wilt een royaal borrelplankje kaas/worst/olijven etc. De bar is ook na afloop van de laatste film nog open (m.u.v. de slotavond).

Leestafel

De leestafel in het FWC wordt verzorgd door Boekhandel Van der Velde. 

Aan tafel!

Het dinerbuffet wordt verzorgd door De Walrus, in de sfeervolle achterzaal van het restaurant.  We hebben in de programmering voldoende ruimte om ontspannen te eten. De films komen op een verschillende tijd uit, zodat de toeloop een beetje gereguleerd is.

Programmeur

Onze programmeur reist bijna alle filmfestivals in Nederland af, en ziet zoveel mogelijk films, zodat hij goed kan oordelen over de kwaliteit. Hierdoor bereikt hij een mooi evenwichtig aanbod van films, waaruit elke bezoeker een prachtig programma voor zichzelf kan samenstellen. Filosofisch, maatschappijkritisch, heftig, muzikaal, humoristisch of romantisch; we hebben het allemaal.

Facts & Figures Filmwinter 2019 (dat is dus vorig jaar).

Er zijn 4536 kaarten verkocht. In 2018 waren dat er 4000. In het programma zat volgens de publieksenquête een all time high én een all time low. De film The day will Come is het hoogst gewaardeerd in de publieksenquête met een 9.5, op de voet gevolgd door The Leisure Seeker en De Dirigent op een gedeelde 2e plaats met 9.4.
Onze openingsfilm Das Schweigende Klassenzimmer kreeg van u een 9.3. De film Burning werd met 5.6 gewaardeerd. 

Menu