Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Over Sneker Filmwinter

Filmhuis Sneek vertoont elke maandag – en dinsdagavond een film. Zelfs met deze wekelijkse voorstellingen is het echter niet mogelijk alle prachtige films die er in een jaar verschijnen te vertonen. Tijdens de Sneker Filmwinter draaien we alles wat u niet mag missen. Een enkele publiekslieveling wordt herhaald.

De editie van 2021 is gepland op 14 t/m 20 januari.

U zult begrijpen dat we januari 2021 geen normaal festival kunnen organiseren. Maar houd uw agenda toch vrij, want we hebben wel een goed plan voor een alternatief. U wordt daarvan op de hoogte gesteld zodra we dat rond hebben, en de situatie zodanig is dat het daadwerkelijk door kan gaan. We verwachten u half november te kunnen informeren.

Nog even over Sneker Filmwinter 2020.

De Tiende editie Sneker Filmwinter trok meer bezoekers dan ooit. De jubileum-editie van de Sneker filmwinter die van 16 tot 19 januari plaatsvond, trok maar liefst 5020 bezoekers. Ruim meer dan de 4500 van de vorige editie. Maar hoe druk het ook was, met soms wat opstoppingen in het trappenhuis; de sfeer was geweldig, en iedereen bleef goed gehumeurd.

In deze jubileum-editie werd een bijzondere terugblik op 10 jaar filmwinter vertoond. Zittende en vertrokken bestuursleden kozen elk hun favoriet uit de afgelopen 10 jaar. Daarnaast vormde het bezoek van Martin Koolhoven, die de opening verrichtte en op vrijdag een live editie van zijn programma Kijk van Koolhoven verzorgde een hoogtepunt.

Programmeur

Onze programmeur reist bijna alle filmfestivals in Nederland af, en ziet zoveel mogelijk films, zodat hij goed kan oordelen over de kwaliteit. Hierdoor bereikt hij een mooi evenwichtig aanbod van films, waaruit elke bezoeker een prachtig programma voor zichzelf kan samenstellen. Filosofisch, maatschappijkritisch, heftig, muzikaal, humoristisch of romantisch; we hebben het allemaal.

Filmwintercafé

Het Filmwintercafé (FWC) is altijd helemaal ingericht voor het festival. We hebben zelfs de open haard aan. U wordt gastvrij ontvangen, er is natuurlijk koffie met appeltaart, of een potje verse thee met wat lekkers erbij. Tussen de middag diverse versgebakken broodjes, en wanneer u maar wilt een royaal borrelplankje kaas/worst/olijven etc. De bar is ook na afloop van de laatste film nog open (m.u.v. de slotavond).

Leestafel

De leestafel in het FWC wordt verzorgd door Boekhandel Van der Velde. 

Aan tafel!

Het dinerbuffet wordt verzorgd door De Walrus, in de sfeervolle achterzaal van het restaurant.  We hebben in de programmering voldoende ruimte om ontspannen te eten. De films komen op een verschillende tijd uit, zodat de toeloop een beetje gereguleerd is.