Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Over Sneker Filmwinter

De Sneker Filmwinter 2023 staat gepland van 19 t/m 22 januari.

 

Wat is de Sneker Filmwinter

Filmhuis Sneek vertoont elke week een film. Zelfs met deze wekelijkse voorstellingen is het echter niet mogelijk alle prachtige films die er in een jaar verschijnen te vertonen. Tijdens de Sneker Filmwinter draaien we alles wat u niet mag missen. Een enkele publiekslieveling wordt herhaald.

Filmwinter in coronatijd. 

Daar kunnen we kort over zijn. De festivals van 2021 en 2022 hebben we, met veel spijt, af moeten gelasten. We hopen dat de pandemie nu uitdooft zodat het volgende festival, 2023, gewoon door kan gaan. We hopen nog meer dat u ons niet vergeten bent, en in 2023 van harte terugkeert!

Nog even over Sneker Filmwinter 2020.

De Tiende editie Sneker Filmwinter trok meer bezoekers dan ooit. De jubileum-editie van de Sneker filmwinter die van 16 tot 19 januari plaatsvond, trok maar liefst 5020 bezoekers. Ruim meer dan de 4500 van de vorige editie. Maar hoe druk het ook was, met soms wat opstoppingen in het trappenhuis; de sfeer was geweldig, en iedereen bleef goed gehumeurd.

In deze jubileum-editie werd een bijzondere terugblik op 10 jaar filmwinter vertoond. Zittende en vertrokken bestuursleden kozen elk hun favoriet uit de afgelopen 10 jaar. Daarnaast vormde het bezoek van Martin Koolhoven, die de opening verrichtte en op vrijdag een live editie van zijn programma Kijk van Koolhoven verzorgde een hoogtepunt.

Programmeur

Onze programmeur reist bijna alle filmfestivals in Nederland af, en ziet zoveel mogelijk films, zodat hij goed kan oordelen over de kwaliteit. Hierdoor bereikt hij een mooi evenwichtig aanbod van films, waaruit elke bezoeker een prachtig programma voor zichzelf kan samenstellen. Filosofisch, maatschappijkritisch, heftig, muzikaal, humoristisch of romantisch; we hebben het allemaal.

Filmwintercafé

De foyer bij zaal 6 wordt voor ons festival altijd omgebouwd naar een supergezellig Filmwintercafé. Een leestafel, luie banken met superkitsch schemerlampen, en de bar voor uw drankjes en heerlijke hapjes.