Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Publieksenquête

Lekker scheuren

Bij de ingang van onze zaal wordt een zgn. scheurbriefje uitgereikt, de publieksenquête. U kunt na afloop van de film uw waardering aan de film geven door bij betreffend cijfer in te scheuren. Wij berekenen het gemiddelde cijfer. 
Dit cijfer is vooral van belang voor onze programmeur die hiermee uw feedback krijgt. Eén van de best scorende films wordt herhaald in de Filmwinter.

De resultaten van vóór juni 2019 bekijkt u in deze PDF. De resultaten van de enquête ná juni 2019 bekijkt u hieronder.

El buen patrón

Cijfer publieksenquête:

El buen patrón. In afwachting van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert een charismatische fabriekseigenaar koortsachtig alle problemen met zijn werknemers op te lossen waarmee hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang zet.

Hytti Nro 6

Cijfer publieksenquête:
8.2

Hytti nro 6. De Finse Laura ontvlucht de liefde en het leven in Moskou. Ze neemt de trein richting Moermansk en moet tijdens de lange reis haar wagon noodgedwongen delen met de Russische mijnwerker Ljoha met wie ze op het eerste gezicht niks gemeen lijkt te hebben.

Nightmare Alley

Cijfer publieksenquête:

Nightmare Alley. Wanneer de charismatische maar onfortuinlijke Stanton Carlisle (Bradley Cooper) bevriend raakt met de helderziende Zeena (Toni Collette) en haar ex-man Pete (David Strathairn) tijdens eens rondreizende kermis, begint eindelijk zijn weg naar succes

MADRES PARALELAS

Cijfer publieksenquête:
8.4

Met Madres Paralelas komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap.
Beschrijving kort

Elvis

Cijfer publieksenquête:
9.1

Elvis. Warner Bros. Pictures presenteert Elvis, geregisseerd door de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann en met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks.

Les Olympiades

Cijfer publieksenquête:
7.2

Les Olympiades. In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei.

Along the Way

Cijfer publieksenquête:
8.5

Along the Way. Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor keuzes en dilemma's te staan die hun symbiotische relatie en geweten zwaar op de proef stellen.

L'événement

Cijfer publieksenquête:
8.4

L'événement. 1963, student Anne heeft een mooie toekomst voor zich. Maar de droom om haar studie af te maken en zich van haar sociale afkomst los te wrikken, spat uiteen als ze onverwachts zwanger raakt. Terwijl haar eindexamens naderen besluit Anne het heft in eigen handen te nemen. Met het risico hiervoor in de gevangenis te belanden.

One Second

Cijfer publieksenquête:
7.6

One Second. Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om een bepaald bioscoopjournaal te kunnen zien, maar het is juist die ene filmrol die een weesmeisje heeft gestolen. Ondertussen wacht een dorp vol smart op het begin van de filmvertoning.

The Good, the Bad and the Ugly

Cijfer publieksenquête:
9.2

MATINEE 24 april! The Good, the Bad and the Ugly is het verhaal van drie…

C'mon C’mon

Cijfer publieksenquête:
8.0

C'mon C’mon. Het leven van radiojournalist Johnny is vrij onbezorgd, tot zijn zus Viv hem vraagt op haar 9-jarig zoontje Jesse te passen, terwijl zij voor diens vader moet zorgen. Wanneer Johnny zijn neefje onder zijn vleugels neemt tijdens een roadtrip van Los Angeles naar New York en New Orleans, ontpopt Johnny zich tot een ware surrogaatvader.

Tout s'est bien passé

Cijfer publieksenquête:
8.0

Tout s'est bien passé. Nadat de 85 jaar oude André een beroerte krijgt, raakt hij voor de helft verlamd en is het leven niet meer wat het was. Als bon-vivant besluit hij de verdere aftakeling niet af te willen wachten en vraagt zijn dochters Emmanuèle en Pascale om hem te helpen er een eind aan te maken. Hiermee confronteert hij de twee vrouwen niet alleen met een moreel dilemma, maar zadelt hij ze daarbij op met grote praktische en emotionele uitdagingen

Silence of the Tides

Cijfer publieksenquête:
9.0

Silence of the Tides. De Wadden. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent. Een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht.

The Worst Person in the World

Cijfer publieksenquête:
8.4

The Worst person in the world. Julie wordt bijna dertig, maar kan geen genoegen nemen met haar leven. Wanneer ze dertig wordt, besluit ze meer uit het leven te halen en zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel.

The Power of the Dog

Cijfer publieksenquête:
8.6

The Power of the Dog. De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig.

Licorice Pizza

Cijfer publieksenquête:
8.1

Licorice Pizza is het verhaal van Alana Kane  en Gary Valentine, die in 1973 opgroeien en verliefd worden in de San Fernando Valley. De film is geregisseerd door Paul Thomas Anderson en volgt hun aarzelende eerste stappen op het pad van de liefde.

Donbass

Cijfer publieksenquête:
6.9

Vanwege de inval van Rusland in de Oekraïne, vertonen wij de film Donbass (2018) van…

The Tragedy of Macbeth

Cijfer publieksenquête:
7.2

The Tragedy of Macbeth. Denzel Washington en Frances McDormand schitteren in Joel Coens gedurfde en onstuimige zwart-wit toneelverfilming. Het is een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid.

Death on the Nile

Cijfer publieksenquête:
7.7

Death on the Nile. Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl. De luxe trip verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar als een huwelijksreis wordt opgeschrikt door agressieve moorden.

Riders of Justice

Cijfer publieksenquête:
8.8

Riders of Justice. Beroepsmilitair Markus moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk.

De Veroordeling

Cijfer publieksenquête:
9.2

De veroordeling. Televisiejournalist Bas Haan creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen.

King Richard

Cijfer publieksenquête:
8.9

King Richard. Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken.

Le fabuleux destin d'Amelie Poulain

Cijfer publieksenquête:
9.1

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain is een Franse romantische komedie over de verlegen maar fantasierijke Amélie. Amélie ontdekt al heel jong dat ze  door de dingen een beetje te manipuleren werkelijk invloed uit kan oefenen op gebeurtenissen en op het gedrag van mensen.  Haar leven verandert op de dag van het overlijden van prinses Diana.