Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

The Peanut Butter Falcon

Tyler Nilson, Michael Schwartz

93
    Komisch drama,
VS

WEGENS GROTE BELANGSTELLING WORDT DEZE FILM NOG EENMAAL HERHAALD. Let op: dit is een maandag.
De jonge Zak heeft slechts één droom: professioneel worstelaar worden! Kleine belemmering is dat hij het Syndroom van Down heeft. Hij kijkt obsessief naar een worstelvideo gepresenteerd door een worstelprofessional, de Salt Water Redneck, die naar het scherm blaft en lastige bewegingen zoals de atomaire worp demonstreert.
Op een dag loopt hij vastbesloten maar slechts gekleed in zijn onderbroek weg uit de zorginstelling waar hij woont om zijn droom waar te maken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor, medewerkster van de zorginstelling, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis.

The Peanut Butter Falcon is een zachtaardige en groothartige film van twee filmmakers, Tyler Nilson en Michael Schwartz, die normaliter op de achtergrond opereren, als editor, regie-assistent en scenarioschrijver. Deze inside positie bracht ze wel bij de bijzondere cast. En passant brengen ze een bescheiden eerbetoon aan Mark Twain.

Cast

  • Zack Gottsagen,
  • Shia LaBeouf,
  • Dakota Johnson,
  • Thomas Haden Church,
  • Bruce Dern