Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Babylon

Damien Chazelle

188
    drama,
VS

Vanwege de duur van de film begint deze om 19.30 uur!

Babylon is een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920, over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood.

Grootste ster is Margot Robbie wier Nellie LaRoy na een noodlottig ongeval op een huisfeest als onbekende ster op de filmset belandt. Ze kan huilen op commando, hoe vaak op welke manier de regisseur ook wenst, en groeit uit tot een gigantische ster tot haar ordinaire imago haar parten gaat spelen.
Brad Pitt vertolkt een filmster die met de komst van de geluidsfilm halsstarrig aan zijn populariteit probeert vast te houden. Lange tijd lukt het hem nog steeds iedereen om zijn vinger te winden, maar de tanende belangstelling rondom zijn persoon daalt zowel bij hem als de kijker maar langzaam in.
Tot slot zien we de Mexicaanse Manny Torres die uitgroeit van manusje-van-alles tot een succesvol man in de filmwereld.

Zomaar wat fragmenten uit recensies:  Exorbitant, megalomaan, een langgerekte orgie van seks, cocaïne, drank, zang, dans, een betoverende, genadeloze en opmerkelijk cynische deconstructie van de gouden jaren van Hollywood, gefilmd met een aan arrogantie grenzende zelfverzekerdheid, van de flauwste slapstick tot vulgaire exploitatie, van volvet melodrama tot grenzeloos massaspektakel.  Een bacchanaal (..) waar het champagne regent, cocaïne sneeuwt en seks een deel is van het spektakel, schaamteloos racisme, de opkomst van de geluidsfilm en de wijdverbreide fascinatie voor deze droomfabriek, zelfs onder topcriminelen. (bron Volkskrant, Filmtotaal, Telegraaf)

Cast

  • Brad Pitt,
  • Margot Robbie,
  • e.v.a.