Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Hotel Mumbai

Anthony Maras

121
    drama,
australie

November 2008, een groep zwaar bewapende Pakistaanse terroristen opent de aanval op het wereldberoemde Taj Mahal Palace Hotel in India. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten voor hun leven als blijkt dat de commando’s te ver weg zijn om op korte termijn te helpen. De plaatselijke politie grijpt in en het hotelpersoneel stelt zelfs in deze verschrikkelijke omstandigheden de veiligheid van hun gasten voorop.

Een beklemmend en waargebeurd verhaal over de verwoestende aanslagen in het Taj Mahal Hotel in Mumbai en de moedige acties van de medewerkers van het hotel. Verbijstering en afgrijzen gaan hand in hand in dit verhaal. Het geweld is rauw, de doodsangst voelbaar. Niet vanwege sensatie, maar om ons te confronteren met de werkelijkheid. Impliciet is de vraag hoe wij ons zouden gedragen in een situatie als deze.

Regisseur Maras is al jaren een ster in de wereld van de korte film en weet zich overladen met prijzen in deze sector. Hotel Mumbai is zijn overweldigende speelfilmdebuut. De hoofdrollen worden gespeeld door Oscargenomineerde acteur Dev Patel (Slumdog Millionair & Lion), Anupam Kher (Silver Linings Playbook), Armie Hammer (Call Me By Your Name) en Nazanin Boniadi (Homeland).