Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Mijn bijzonder rare week met Tess

Steven Wouterlood

78
    Boekverfilming, familiefilm,
Nederland

Tiener Sam denkt veel na over sterfelijkheid, en realiseert zich dat ouderen eerder sterven dan jongeren. Er van overtuigd dat hij als jongste van het gezin alleen over zal blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Elke dag een uurtje langer alleen. Dan moet het Sam het in zijn eentje redden als zijn familie er straks niet meer is. Dan ontmoet hij de iets oudere en excentrieke Tess, die een groot geheim met zich meedraagt. Hij wordt een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.
Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Van het gelijknamige boek van Anna Woltz had geen mooiere film gemaakt kunnen worden. Het verhaal wordt prachtig verteld en in beeld gebracht, en zit vol eindeloze eilanddagen. De jonge acteurs spelen fantastisch. De film raakt je recht in je hart.

Regisseur Wouterlood maakt met deze film met succes de stap van televisie (Koningsdag en Alleen op de Wereld) naar speelfilm.