Filmhuis Sneek

Elke dinsdag een unieke film

Yesterday

Danny Boyle

117
    Komisch drama, muziekfilm,
Vereningd Koninkrijk

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dat overkomt Jack Malik. Jack is singer-songwriter, maar is daar beslist niet succesvol in. Hij treedt op in kroegen en op straat, maar er wordt nauwelijks naar hem geluisterd, en er is voor hem geen droog brood mee te verdienen. Maar op een dag blijkt dat de wereld nog nooit van de Beatles heeft gehoord, en dat Jack als enige het hele repertoire kent. Eerst valt het nog tegen. In een leuke scène probeert hij Let It Be uit op zijn ouders maar die zijn druk bezig met andere dingen, waardoor ze niet horen hoe goed de song is. Maar al snel breekt Jack door, waarna hij in het voorprogramma van Ed Sheeran, die zichzelf speelt, mee mag naar Moskou waar hij triomfeert met Back in the USSR.

Een heerlijke film, ook voor wie niet zo weg is van de Beatles, vol van die typische onderkoelde Britse humor, en een lekker dosis romantiek.

Yesterday is een film van regisseur Danny Boyle, die we kennen van Slumdog Millionaire, Trainspotting, Steve Jobs) en scenarioschrijver Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill).